Guldhammer, Høirup & Bugge

At de tre dygtige musikere sætter folk-kulørog god stemning i Metronomen onsdag mellem jul og nytår, tør vi garantere. Mias sang og shrutibox, Mortens guitar og Bugges violin sprudler hver for sig og sammen, og alle tre på én gang er nyt. 

Vi runder året af med nyt, flot trioudspil.
Dens medlemmer er kendte hver for sig, og nu prøver de igen noget nyt. Kristian Bugge, Mia Guldhammer og Morten Alfred Høirup giver garanti for en spændende og dynamisk aften, tør vi godt spå. Alle tre har rødderne dybt i den danske folkemusikmuld, komponerer også og indgår i diverse samarbejder.

Mia Guldhammer er en af landets mest markante folkesangere. Hun synger hvert år på vikinge- og middelaldermarkeder, spillesteder og festivaler i Danmark og internationalt i middelalderorkestret Virelai. Hun spiller også med Mallebrok og med Morten Alfred, hvor de dykker ned i og fornyr den danske sang- og musiktradition, og den kombinerer de med egne kompositioner. Den danske folkemusik tradition er rig på sange af mange forskellige slags sange med glæde, lystighed, inderlighed, svigt, sorg og længsel. Sammen udgav Mia og Morten i 2021 debutalbummet med den underfundige ti tel ”Tral, Tråd & Traditioner”, hvor sangene er arrangeret for stemmer , guitar og shruti box, krydret med ‘mundmusik’ og instrumentale stykker.

Begge to startede tidligt Guldhammer i sin sine forældres familieorkester, Morten i sin far, Fin Alfred Larsens, bryllupsorkester. Siden har Morten Alfred været en integreret del af det danske folkemusikmiljø, ikke bare som musiker, men som formidler på bl.a. RadioFolk.dk. I et 10 år langt makkerskab turnerede han sammen med Harald Haugaard i hele verden. Det samme med Himmerland, Gangspil, med Kristian Bugge, American Café Orchestra og mere endnu. Han komponerer meget ny og ofte traditionelt baseret musik og har indspillet en lang række album med forskellige bands.

Kristian Bugge synes at være her, der og alle vegne
med sin violin. Han er utrolig aktiv på især den danske og nordiske folkemusikscene, men turnerer også meget ofte i USA.
Duoen Jensen & Bugge er et langt samarbejde, og han og Mette Kathrine Jensen Stærk har adskillige gange bragt musikeren Dwight Lamb til Danmark, også for ganske nylig. Lambs bedstefar udvandrede fra Vendsyssel til USA og lærte sit barnebarn Dwight (født 1934) den danske folkemusik. Bugge er også med i Habadekuk, Baltic Crossing, Gangspil, Jagdselskabet og i duoen med percussionist Ronni Kot Wenzell
.
Vær velkommen til en festlig jule/nytårskoncert i Copenhagen Folk Club og Metronomen

Tak til:

SKF_logo_red_RGB-preview