10/02/22 – Eleanor Shanley & John Feeley

Torsdag d. 10. februar kl. 19.30
Entre kr 125/ 195

KUBE, Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Køb Billet

En af de helt store kvindelige sangere fra Irland vender tilbage til de danske scener i 2021. Eleanor Shanley følges med sin ven og kollega, John Feely. De to har brugt foråret til at indspille et album sammen.

Eleanor Shanley er en af Irlands mest kendte og elskede sangerinder. Hun er verdenskendt for sin smukke sangstemme og sine fortolkninger af traditionelle irske sange. I de seneste år har hun blandet sit traditionelle repertoire med musik af nyere sangskrivere. Hun debuterede i irske DeDannan i 1989 og sang i gruppen til 1995, hvor hun startede sin solokarriere. Siden har hun udgivet albums alene og i samarbejde med blandt andre Ronnie Drew, Dolores Keane og Eddi Reader.

Senest har vi her i landet set hende sammen med M.C. Hansen og The Sentimentals. Alle de største festivaler for folkemusik – i Danmark såvel som Europa og USA – har haft besøg af Eleanor Shanley. Skagen Festivalen skænkede hende folkemusikprisen i 2015, hvor hun samtidig optrådte på festivalen sammen med De Dannan.


John Feely har spillet op på festivaler som Guitar Festival of Ireland, Bath International Guitar Festival, Dundee International Guitar Festival og Wirral International Guitar Festival. Han har vundet adskillige priser, herunder Special Award for fortolkning i Mauro Giuliani-konkurrencen 1984, Italien. Han har optrådt som solist med The American Symphony Orchestra i Carnegie Hall, samt flere internationale Irske ensembler

Han er en entusiastisk forkæmper for moderne irsk musik og har i denne egenskab bestilt værker fra mange af Irlands førende komponister, herunder Seoirse Bodley, John Buckley, Jerome de Bromhead, Jane O’Leary, Brent Parker og Eric Sweeney. Han har også stor interesse for traditionel irsk og skotsk musik og har indspillet med The Chieftains og udgivet sine egne arrangementer af traditionelle melodier, og nu også sammen med Eleanor Shanley.

Han er blevet beskrevet af The Washington Post som ‘Irlands førende klassiske guitarist’.