10/09/16 – Robyn Stapleton Trio

12698431_937120139697020_8426540269794147466_o

 

 

 

 

Efter at være blevet kåret som ”BBC Radio Scotland’s Young Traditional Musician of the Year 2014”, er Robyn Stapleton nu allerede en af de mest fremtrædende folkesangere i Skotland. Hun synger traditionelle skotske og irske sange på både engelsk, skotsk og gælisk. Robyn er blevet beskrevet som havende en af de fineste stemmer i skotsk musik, med en enestående ren tone, vidunderlig stemmekontrol og en særlig indlevelse og følsomhed for de traditionelle sange.

“Gifted with a beautiful voice, warm, rich, flexible and distinctive. Couple this with a true love and respect for her material and the ability to engage an audience anywhere”.

– Sheena Wellington (anerkendt skotsk folkesanger)

Både i 2014 og 2015 blev Robyn nomineret som ”Scots Singer of the Year” ved Scots Trad Music Awards. Sidste år optrådte hun sammen med Katherine Jenkins til BBC Proms in the Park, akkompagneret af The BBC Scottish Symphony Orchestra. Foruden koncerter i Danmark, Tyskland og Skotland skal Robyn i 2016 optræde på de internationalt anerkendte festivaller ”Festival Interceltique de Lorient” i Frankrig og ”Celtic Connections” i Skotland. Hendes debut-album, ‘Fickle Fortune’, som udkom i Juni 2015, har høstet flotte anmeldelser:

‘With a poise and feeling for her material that belie her 25 years’                                 – The Scotsman

‘Rich, characterfully lilting, warm and clear – ★★★★                                                 – The List

Mike Vass regnes for en af Skotlands dygtigste musikere på guitar og violin. Han har ry for at være en af landets bedste komponister og fik da også prisen som ”Årest Komponist” ved Scots Trad Music Awards i 2012. Mike har turneret intensivt med det skotske folkemusikband Malinky og med den internationale supergruppe Fiddle Rendezvous med Bruce Molsky, Maryann Kenndy og Gerry O’Connor.

Rune Barslund, akkordeon og irske fløjter, er en af sin generations mest fremtrædende folkemusikere i Danmark. Han har været frontmand i den “irske” trio Kasír igennem 12 år, med hvem han også har udgivet 2 anmelderroste CD’er. Han er også den ene halvdel af duoen “Andreas Tophøj & Rune Barslund”, vindere af prisen for “Årets Track” ved Danish Music Awards Folk I 2012, for Runes komposition ”The Danish Immigrant”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.