Troy MacGillivray & Allan Dewar

Fredag 21. september – Troy MacGillivray & Allan Dewar (Nova Scotia)

Troy MacGillivray blev født i Lanark, Nova Scotia, som arving til den århundreder gamle musik, som hans skotske ophav bragte til Canada for over 200 år siden. Siden er han blevet en mester i de violin- og klavertraditioner, som er blevet overleveret gennem generationer.

Allerede i en tidlig alder imponerede Troy publikum med sine færdigheder på violin, klaver og stepdans. Troys musikalske genialitet kan tilskrives et dybt engagement i musikalsk håndværk, der hviler på fundamentet af et imponerende stamtræ. Troys nærmeste familie har alle vist deres musikalske talenter ved at spille med både på scenen og i studiet.

Allan Dewars baggrund i Cape Breton-musiktraditionen er rygraden i hans evne til at akkompagnere enhver violinspiller.

Troy MacGillivray & Allan Dewar

Allan Dewars voksede ligeledes op i en musikalsk familie. I hjemmet i Halifax begyndte han med at spille akustisk guitar sammen med sin søster på violin og mor på klaver. Da han var 8 år gammel begyndte han at følge med på et klaver, mens hans mor spillede soloer. Da Allan flyttede til Antigonish i en alder af 13 år, var byen et nervecenter for violinspillere, og det gav interessen i violinspillet et løft.

 

Allan har turneret over hele verden med bl.a. Jerry Holland og har været fuldtidsmedlem af Natalie MacMasters band siden 2001.

Troy MacGillivray: Violin
Allan Dewar: Klaver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.