Dallahan – Moderne irsk folkemusik

Dallahan er et af de hurtigst opstigende unge bands på den internationale folkemusikscene og byder på en bjergtagende musikalsk rejse leveret af prisvindende musikere. Med unikke arrangementer af både nyskrevne numre og traditionel irsk musik giver de den keltiske musik et frisk pust og fører den fremad.

Dallahan fredag d. 25. januar 2019, kl. 20:00 på Metronomen, Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg

Entré: medlemmer og studerende /ikke medlemmer: kr. 100,-/ 150,-

Forsalg hos Place2book

Biografi

Dallahan har rødderne dybt forankret i den irske folkemusik, men de fire bandmedlemmers forskellige musikalske baggrund bringer meget andet ind i bandets musik – skotsk musik, Balkantoner, jazz, funk, pop og klassisk musik. Resultatet er et unikt, farvestrålende og nærmest sømløst musikalsk klude­tæppe. Det er et band, der tager publikum med på en musikalsk rejse fra stemningsfyldte transsylvanske sange til hårdtslående irsk dansemusik med funky rytmer – og alt der i mellem.

Bandet består af den irskfødte sanger og guitarist Jack Badcock, virtuosen Ciarán Ryan på banjo, mandolin og violin, italienske David Lombardi på violin, Andrew Waite på harmonika samt Bev Morris på kontrabas. De er alle sammen etablerede – flere af dem prisbelønnede – musikere af virkelig høj klasse.

Dallahans første album, When the Day is on the Turn, udkom i august 2014. Det blev rigtig godt modtaget af både anmeldere og publikummer og blev sidste år nomineret til bedste album ved MG Alba Scots Trad Music Awards. Nummeret The Tartare Frigate blev desuden kåret til årets instrumental­nummer ved LiveIreland Awards 2016.

Bandet udgav deres andet album, Matter of Time, i april 2016 – et album, der for alvor indkapsler den karakteristiske lyd og stil, som bandet har udviklet siden de startede, og som blev nomineret til Album of the Year ved MG Alba Scots Trad Music Awards 2016.

Dallahans tredje album, Smallworld, er netop udkommet på pladeselskabet Westpark Music. Sangene på albummet udforsker så forskellige temaer som ugengældt kærlighed, sult, racediskrimination og store fugle, mens instrumentalnumrene spænder fra traditionel irsk musik til sigøjnermelodier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.