Floating Sofa Quartet

Lørdag d. 9. april kl. 21.00
Entre kr 50 / 100
Bartof Café, Nordre Fasanvej 46,, Frederiksberg 2000

Her i CFC glæder vi os til at byde velkommen til de fire unge folkemusikere fra hhv. Danmark, Sverige og Finland, som tilsammen hedder Floating Sofa Quartet, ofte bare benævnt FSQ.

Kvartetten består af Clara Tesch (violin), Mads Kjøller Henningsen (fløjte, sækkepibe), finske LeijaLautamaja (knapharmonika/pumpeorgel) og svenske Malte Zeeberg (kontrabas) og blev dannet i 2013.

FSQ er en gruppe af ekstremt dygtige, unge musikere fra tre lande. De fandt sammen i en fælles interesse for de nordiske landes folkemusik og finder inspiration i hinandens musikalske baggrunde, nationale traditioner, måder at spille på og alles individuelle kompetencer. Det er der kommet et unikt, ungt band ud af, og det har siden vist sig, at det var et stort held, at de fandt hinanden.

Historien om, at de i forbindelse med den årlige Nordtrad-konference sad i Vilnius ved floden og jammede og pludselig fik øje på et stort, dødt svin, der kom flydende (faktisk ikke en sofa) og dér på stedet fik ideen til bandet og bandnavnet Floating Sofa Quartet, er vist velkendt. De debuterede i 2015, udgav første album i 2016, The Moon We Watch is The Same, og kom så med nummer to,Neighbourhood, i 2018, Bandet har spillet mange koncerter (trods diverse nedlukninger), og de har flettet deres på én gang fælles og forskellige musiktraditioner flot sammen i et forrygende samspil, som har fået mange fans.

Bandet har et stort og varieret repertoire udi den nordiske folkemusik, og udover koncerter spiller de også glad og gerne op til dans. De fire har også stor erfaring med give workshops i alt fra at undervise i nordisk trad-musik, i traditionelle folkedanse og i arrangement af moderne folkemusik – og det til alle aldre og på alle niveauer. Det er med stor fornøjelse, at Copenhagen Folk Club nu (endelig) kan præsentere dem på scenen i Bartof Café d. 9. april.

Kom og lyt, kom og dans! Bliv ikke hjemme på sofaen, men oplev i stedet for den flydende sofakvartet. Det bliver en herlig og garanteret veloplagt aften.