Flook

Torsdag d. 11. november kl. 20.00
Entre kr 100 / 150

K.U.B.E Frederiksberg

Copenhagen Folk Club tør godt love en exceptionel koncert, når den engelsk/irske kvartet Flook går på scenen i KU:BE d. 11. november. Med deres musik, der drives frem af fløjter, bodhran (den irske tromme) og guitar, fortolker de både intuitivt og teknisk virtuost deres helt egen udgave af den irsk/engelske folkemusik helt ned i rødderne på trods af, at de selv skriver en stor del af deres repertoire.


De fire bandmedlemmer er alle teknisk virtuose, dynamiske, spiller engagerende, rytmisk, præcist og på én gang komplekst med mange lag, og som om det er legende let. Som en anmelder engang skrev, så smelter de fire musikere sammen i en symbiotisk enhed, men lyder samtidig, som om de er 10 i bandet.


Fløjtenisterne Sarah Allen og Brian Finnegan dannede helt tilbage i 1995 bandet sammen med Michael McGoldrick, der kun var med et par år. Flook har i mange år bestået af Allen, Finnegan, guitaristen Ed Boyd og bodhran-spilleren John Joe Kelly. De gik dog hver til sit i december 2008 for at udforske andre sider af livet, men sagde sådan her: ”Det er måske for evigt, eller også er det en langvarig pause”.


Heldigvis blev det blot en pause, som dog varede i fem år, inden de så småt gik i gang igen. I hele pausen skreg deres mange fans på mere, og bandet har sagt, at de indså, at de havde meget mere på hjerte og også følte, at de skyldte deres loyale fans mere. Det har de så i høj grad fået.


Efter en albumpause på hele 14 år udgav Flook i 2019 deres fjerde skive, ”Ancora”, på latin ”anker” og også med betydningen”håb” og ”igen”. Både BBC Radio 2 og RTE Radio Folk Awards nominerede det som årets bedste. ”Ancora” var et tydeligt signal om, at Flook stadig funkler og elsker at spille bagdelen ud af bukserne. Glæd jer til dette bands potente samspil og spilleglæde.