Folk & Roots musik-aften i Metronomen på Kulturnatten

Kom ind og lyt til alsidig folkemusik af høj international klasse i intime og hyggelige omgivelser på Frederiksberg.
Copenhagen Folk Club byder velkommen til en spændende kulturnat i Metronomen

Metronomen er Copenhagen Folk Clubs foretrukne spillested og på Kulturnatten d. 14. oktober vil dørene være åbne med gratis adgang for alle med kulturpas.

Fra kl. 18:30 vil et bredt udvalg af kunstnere gå på scenen og give en smagsprøve på amerikansk, dansk, fransk-canadisk og irsk folkemusik. Programmet varer ca. 30 minutter og gentages aftenen igennem så du kan smutte en tur forbi når det passer ind i dine kulturnatplaner.

Irsk set dans workshop

Copenhagen Irish Set Dancers på Frederiksberg vil lave små workshops i kuppelsalen i metronomen sideløbende med de musikalske indslag.  Alle er velkomne.

Copenhagen Irish Set DancersDe vi også give danse med på nogle af musiknumrene.

Udover god musik, tilbyder Copenhagen Folk Club også en lille, men velassorteret bar. Der vil være mulighed for at høre mere om foreningen og vores koncerter.

Program:
18.30 – 19.00 Musik
19.00 – 19.15 Pause
19.15- 19.45  Musik
19.45 – 20.00 Pause
20.00 – 20.30 Musik
20.30 – 20.45 Pause
20.45 – 21.15 Musik
21.15 – 21.30Pause
21.30 – 22.00 Musik

Musikere
Michael Rose: Klaver (irsk/amerikansk)
Jane Nove: Sang/Guitar (amerikansk)
Jonas Fromseier:  Banjo (Irsk)
Morten Alfred Høirup: Sang/Guitar (dansk)
Marianne Green: Sang (irsk)Sonnich Lydom: Harmonika (fransk/canadisk)Martin O’Hare: Bodhrán (irsk)

Arrangementet finder sted i Metronomen, Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg.

Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg yder tilskud til dette arrangement.

Michael RoseMichael Rose
Michael Rose er en amerikansk pianist bosiddende i København.  Musikalsk tager Michael Rose primært udgangspunkt i keltiske og skandinaviske traditioner, selvom der ofte suppleres med elementer af latin og moderne jazz.
Roses egne originale arrangementer og kompositioner har vundet anerkendelse for deres stemningsfulde billedsprog og innovation, mens han i de traditionelle numre er tro mod ånden i traditionel musik.
Gennem årene har Michael Rose arbejdet sammen med en bred vifte af dygtige musikere. I øjeblikket arbejdes på et projekt med den amerikanske violinist Athena Tergis. Tidligere har Michael Rose spillet i duoen Fromseier Rose, hvis CD blev nomineret til en dansk Folk Music Grammy.

Jane NoveJane Nove
Sanger og guitarist Jane Noves unikke stil trækker på inspiration fra de amerikanske old-time, folk og bluegrass traditioner. Hendes intense stemme og sparsomme instrumentering gør hendes koncerter både rå og intime.
Nove voksede op i South Dakotas Black Hills og mange af hendes sange er inspireret af det barske landskab. Hun er for nylig flyttet til Danmark og har bragt et friskt sæt af både originale sange og traditionals med sig.

Jonas FromseierJonas Fromseier
Jonas Fromseier begyndte at spille banjo som teenager.  Han kommer fra Bornholm, men tog til København hver måned for at deltage i den irske jamsession og lære melodier fra de garvede irske og danske musikere.

Jonas fik sin professionelle debut med det dansk/irske band Trad Lads.
Som 21-årig flyttede Jonas Fromseier til Irland for at spille musik på fuld tid og tog ophold i Galway, hvor han boede i seks år. Gennem sit talent og dygtighed har han opnået at spille og indspille med mange legender i irsk musik. I 2007 blev Jonas bedt om at slutte sig til den irske gruppe Arcady og i 2008 startede han sit eget band, Morga. Jonas har turneret i udstrakt grad i Europa og USA med forskellige grupper.

Morten AlfredMorten Alfred Høirup
Morten Alfred Høirup er kendt og respekteret på den danske og internationale folkemusikscene som en nyskabende og dybt original guitarist, sanger og komponist.
Han voksede op i en musikalsk familie. Faderen, Fin Alfred Larsen, er en af Danmarks væsentligste traditionelle sangere, og allerede som teenager begyndte Høirup at spille i sin fars efterspurgte bryllupsorkester.
Høirup har i årenes løb indspillet en lang række albums med skiftende bands, og har bl.a. modtaget syv Danish Music Awards, “Preis Der Deutschen Schallplattenkritik 2008”, “Tinglutis Folkemusikpris” og et større antal legater.

Marianne GreenMarianne Green
Med sit debut album “Dear Irish Boy”, som er lavet i samarbejde med den irske folklegende, Andy Irvine, har hun fået flotte anmeldelser. Efter udgivelsen har Marianne Green spillet på festivaler og spillesteder i Finland, Nordirland, Danmark, Tunesien, Italien og Tyskland samt på det prestigefyldte Celtic Connections  i Glasgow. Hun har medvirket i TV-programmet Blas Cheoil på BBC samt deltaget i talrige radiointerviews på engelsk og Gælisk.
Marianne Green er vokset op i Danmark med en italiensk mor og en dansk/engelsk far. De sidste 10 år har hun danset professionelt med Trad Lads & Green Steps og har desuden startet skolen Dark Green School of Irish Dancing. Samtidig har hun arbejdet med den irske sang, som i 2004 resulterede i udgivelsen af EP’en By Yonder Town og nu albummet Dear Irish Boy.

Sonnich LydomSonnich Lydom
Sonnich Lydom har en lang karriere bag sig indenfor folkemusik. Hans seneste bedrifter tæller blandt andet ULC og samarbejdet med Morten Alfred Høirup.
ULC blev dannet i 1998 med Sønderho-violinist Peter Uhrbrand og irske sanger Seamus Cahill. Det var en kærkommen lejlighed til at dyrke Sønderho-musikken mere i dybden. I år 2000 blev ULC udvidet med jazz pianisten Peter Rosendal og bassisten Mads Vinding. Det er indtil videre blevet til 3 CD’er med ULC. To af dem har vundet Danish Music Awards for årets folkalbum.
Citat fra Sonnich: ”Jeg har det med folkemusik, som en dykker må have det med havet. Overfladen er hvad den er; det er først i det øjeblik du dykker ned, den fantastiske verden åbner sig. En uendelig verden du selvfølgelig aldrig bliver færdig med. Jeg ser frem til de næste 30 år…”

Martin O'HareMartin O’Hare
Martin O’ Hare respekteres som en af de bedste bodhrán-spillere på den irske musikscene i dag. Som en musiker, der har kunnet spille alt fra harpe til fløjte og guitar, er hans skæbne blevet besejlet af dette simple, fascinerende instrument bodhrán’en. Herigennem stråler hans åbenbare musikalitet, kærlighed og forståelse for irsk musik. Bodhrán’en er med til at lægge en stærk bund og fremhæver ikke blot puls og stemning, men spiller i høj grad også melodien.
Martin O’Hare kom til Danmark fra Belfast i 1981, hvor han hurtigt blev medlem af bandet Ash Plant. Siden har han medvirket i talrige succesfulde konstellationer, bl.a. det irske band Lá Lúgh, Riverdance, Tim O’Briens The Crossing og Mairtín O’Connors band Chatterbox. Martin O’Hares særlige musikalitet afspejles også i hans omhyggelige udvælgelse af irske grupper til den årlige Copenhagen Irish Festival, en af de mest prestigefyldte irske musikfestivaler i Europa.
<

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.