Hannah Rarity 19. marts

Søndag d. 19. marts kl. 20.00
Entre kr 100 / 175
Metronomen, Godtåbsvej 33, Frederiksberg 2000

Hannah Rarity er helt sin egen

Det er med stor forventning, Copenhagen Folk Club den 19. marts byder den skotske sanger og sangskriver Hannah Rarity velkommen på scenen i Metronomen. Hun har den dejligste stemme med sig, som allerede i en alder af otte gav hende en plads i The National Youth Choir. Senere efter en omvej med at studere film og TV skiftede hun til at studere på the Royal Conservatoire of Scottish Music i Glasgow.

Først da opdagede hun for alvor, at det er i den traditionelle skotske folkemusik, hun hører hjemme, og hun faldt fuldstændig for den. Og dem, der lytter til den, er faldet for hende. Hun har udgivet en EP (2016) og siden to album, nemlig ”Neath The Gloaming Star” i 2018 og ”To Be Near You” i 2022. Nu er hun 30 år og kan nok kaldes en af de helt store, nye skotske sangerinder. Hun er tydeligt passioneret om trad-folk og skriver også sine egne sange. Med til koncerten har hun Innes White på guitar og John Lowrie på klaver.  

Hun siger selv, at ”det at kunne trække på et så enormt repertoire i skotsk musik er et privilegium, og jeg nyder virkelig at arbejde med mine kolleger i folkemusikken, hvor vi kan skabe interessante arrangementer og egne fortolkninger af sangene. Sjovt er det også, og det er spændende hvert år at opleve variationen af musik og nye talenter. Jeg inspireres af andre, som har stor passion for den traditionelle folk og musik i det hele taget”.

Hannah Rarity passer ind, hvor det skal være med sin flotte, klare stemme, intensitet og udstråling, og hun har turneret med Cherish the Ladies, Blazing Fiddles, Rura og Niteworks og indgået i flere orkestersammenhænge. På dette års Celtic Connections Festival i Glasgow i januar/februar er hun på plakaten tre gange med forskellige musikere. Hun har modtaget flere priser og nomineringer. Rarity”, som jo er hendes efternavn, betyder på dansk ”sjældenhed”, og det er hun jo i kraft af sit helt eget store talent – også selv om der findes mange andre fine sangerinder.    

Hun har fortjent direkte kurs mod toppen, og nu kommer hu så til Danmark og Copenhagen folk Club. Hør hende i Metronomen søndag d. 19. marts.