Jens Lysdal

Fredag d. 27. august kl. 20.00
Entre kr 100 / 150

Metronomen, Godtåbsvej 33, Frederiksberg 2000

Både Jens Lysdal og Bjarke Falgren bliver ofte nævnt som nogle af de fremmeste på deres instrumenter i Skandinavien. Derudover er JL én af landets store personlige sangere og komponister.

Begge musikere har – drevet af deres umættelige musikalske nysgerrighed – været vidt omkring i det musikalske (og geografiske) landskab og dét har givet dem en erfaring og en reference-rigdom der er ud over det sædvanlige herhjemme.

Genre-mæssigt minder Lysdals musik måske mest om det svenske band Bo Kaspers Orkester – på den måde at “musikalske kasser” ikke er noget han heller bekymrer sig om. Han skifter frit og ubesværet fra roots til vals og videre til pop, alt efter hvad sangen og historien nu har bedst af og koncerterne er derfor velartikulerede rejser gennem mange inspirerende musikalske landskaber.

At de sammen har optrådt både på Skanderborg Festivalen, Tønder og Stockholm- og Copenhagen Jazzfestival siger også en del om deres bredde.

De har spillet sammen siden 2001 og har opnået et nærmest telepatisk sammenspil, hvor de hele tiden udfordrer og inspirerer hinanden og hvor to koncerter aldrig lyder ens.

For at kunne gøre dét kræver det at man, dels mestrer sit instrument, dels har en stor åbenhed overfor musikken og situationen og en blind tillid til nuet og sin medspiller.

Og når man befinder sig på dét musikalske niveau som denne trio gør,  kommer der altid unik og vedkommende musik ud af det.

Jens Lysdal har siden han album-debuterede i 1995 med “A matter of time” blevet overøst med gyldne anmeldelser og hans sange været nomineret til både amerikansk Grammy og til “Bedste folk-album” i Tyskland. Han indspiller  med nogle af klodens bedste musikere og har turneret i store dele af verden.

Bjarke Falgren kaldtes af Danmarks største violin-stjerne Svend Asmussen for: “The hardest swinging fiddler since Stuff Smith”, men er genremæssigt helt sin egen hvor han konstant udfordrer den gængse opfattelse af hvad en violin kan levere både spillemæssigt og udstyrsmæssigt. Han har modtaget flere DMA-priser, Svend Asmussen-prisen og for nylig Næstveds Kulturpris for sin unikke musikalitet og personlighed.

De er begge medstiftere af det banebrydende ensemble Små Oaser – “Filmmusik til virkeligheden”.
Jon Bruland (bas)  tilhører også den absolutte top på den danske musikscene og har også  dannet musikalsk parløb med Lysdal igennem mange år. Han har bl.a. stået bag   artister som Anne Linnet, Poul Krebs, Dr. Hook, Det Brune Punktum, Kaspar Winding, Alberte, Burning Red Ivanhoe  m.fl.