Tredobbelt jubilæumskoncert med norske Rygir, danske Fin Alfred og irske Na Leanai!

Det unge irske band Na Leanai spillede på Skagen Festival sidste sommer, og nu er de på vej til Copenhagen Folk Club!

Copenhagen Folk Club fejrer 20 års jubilæum med tredobbelt koncert!

Mød den norske trio Rygir, den danske folkemusikveteran og sanger Fin Alfred Larsen, og det unge irske søskende band Na Leanai.

Lørdag d. 2. december kl. 20:00 på KU.BE, Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg. Entré: Medlemmer kr. 70. Ikke-medlemmer: kr. 100 

I slutningen af det Herrens år 1997, startede en lille gruppe folkemusik ildsjæle og spillefolk en lille musikforening i den indre by i København. De kaldte den Copenhagen Folk Club.

Deres mål var dels at tilbyde dansk og international folkemusik af høj kvalitet til hovedstadens indbyggere, men også at skabe et spillested til de mange fantastiske bands og solister som rejser igennem byen i løbet af året.

Lige siden har Copenhagen Folk Club, med formand Martin O’Hare i spidsen, afholdt 10-14 koncerter om året på skiftende spillesteder i København og på Frederiksberg, og på den måde markeret sig som en væsentligt forening for den danske og internationale folkemusikscene.

Bl.a. de mange bands som har stået på Copenhagen Folk Clubs koncertkalender i årenes løb finder vi navne som:

Tim O’Brien (US), Väsen (S), Baltinget (DK), Frankie Gavin & De Dannan (IRE), Alasdair Frazer & Natalie Haas (SCO/US), Kevin Burke Solo (US), Martin Hayes & Dennis Cahill (IRE/US), Baltinget (DK), Svøbsk (DK), Pure Irish Drops (IRE), Ashplant (IRE/DK), Phønix (DK), Yves Lambert Trio (CAN), Dwight Lamb Band (US/DK), John Spillane (IRE), Baltic Crossing (GB/DK/SF), Duncan Chisholm Trio (SCO), Groupa (S), Rannok (DK), De Temps Antans (CAN), Boys of the Lough (SCO), The Outside Track (IRE), Nuala Kennedy Band (IRE), Kryss (DK/S/N), og mange, mange flere

Den 2. december inviterer Copenhagen Folk Club til jubilæumskoncert med tre koncerter med folkemusik i ordets bedste betydning:

Den norske trio Rygir er opkaldt efter det historiske navne for beboerne i det område i Norge hvor de kommer fra, nemlig Rogaland.

Kl. 20:00 Rygir (N)                                                                                                          Norsk musik er altid blevet spillet til såvel bryllupper som begravelser, den indeholder såvel glæde som sorg.

For den norske trio Rygir handler det om energien i musikken, og om at formidle denne energi til et bredt publikum. Trioen spiller på instrumenter som 12-strenget guitar, hardingfele og percussion, og de går efter den store rå lyd.

Rygir er: Stig Helgeland (hardingfele og fele), Torbjørn Grindheim (tolvstrengsgitar og vokal) og Jonny Guddingsmo (cajon og perkusjon)

Se mere på: http://rogalyd.no/artist/rygir

Fin Alfed & Sønnen Morten Alfred Høirup kan i år fejre at de har optrådt sammen i 40 år. Morten Alfred Høirup var med tl at starte Copenhagen Folk Club for 20 år siden.

Kl. 21:00 Fin Alfred Larsen (DK)
Den prisbelønnede folkesanger Fin Alfred Larsen startede med at spille som 10-årig, da hans mor gav ham en banjo med besked om, at han ville få en krone hver gang han lærte en ny melodi. Det var helt tilbage i 1949, og lige siden har Fin Alfred samlet, spillet og sunget sange på dansk.

Han har nu et kæmpe repertoire af gamle, finurlige og sjove – men også alvorlige – sange om håndværkere, soldater, søfolk, landarbejdere, klunsere, kærestepar – ja om os alle sammen i virkeligheden. Her kan du både få stof til eftertanke, grine og synge med – og Fin tager sin søn Morten Alfred Høirup med til at spille guitar den aften.

Se mere på http://www.finalfred.dk

The Sands Family; Rostrevor; Nothern Ireland

Kl. 22:00 Na Leanai (IRL)
Navnet betyder “Børnene” på irsk, og hentyder til, at dette unge band faktisk er sammensat af børn af den berømte The Sands Family, som har turneret internationalt med irsk musik siden 1970.

Na Leanai har dog siden starten i 2014 skabt deres helt egen internationale karriere, med et repertoire bestående af  en god og charmerende blanding af viltre dansemelodier, og ikke mindst smukke flerstemmige sange sunget på såvel irsk som engelsk.

Na Leanai består af Sorcha Turnbull (Datter af Anne Sands), Ryanne Sands (Datter af Ben Sands), Eimear Keane (Datter af Anne Sands), Fra Sands (Søn af Hugh Sands), Moya Sands (Datter Tommy Sands), og musikken spilles på violiner, fløjter, guitar og perkussion.

Da bandet spillede på Skagen festival sidste sommer, var de en meget stor succes, og publikum elskede dem, og vi er sikre på at København vil tage ligeså godt i mod dem. Du kan se mere om Na Leanai på: http://www.naleanaimusic.com

One thought on “Tredobbelt jubilæumskoncert med norske Rygir, danske Fin Alfred og irske Na Leanai!

  1. Det var nogle helt fantastiske koncerter – jeg var i særdeleshed vild med Na Leanai og vil til enhver tid anbefale alle at høre bandet, hvis de får mulighed for det!!
    Hilsen Freja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.