Michael McGoldrick & Dezi Donnelly – traditionel irsk musik fra øverste hylde

Torsdag d. 11. oktober 2018 kl. 20:00 præsenterer Copenhagen Folk Club med stolthed Michael McGoldrick & Dezi Donnelly, på henholdsvis fløjte og violin. Det sker på Metronomen, Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg.

Disse to fremragende engelske musikere blev sat i gang med at spille sammen af deres spillelærerinde da de var omkring 9 år gamle, og de har spillet traditionel irsk musik på højt niveau lige siden.

Michael McGoldricks karriere som stiftende medlem af bands som Toss The Feathers, Flook, Lúnasa, At First Light og Capercaillie, vidner i sig selv om hans store musikalitet og drivkraft.

På det seneste har han på fløjte og uillean pipes også turneret med den store stjerne, guitaristen Mark Knopfler.

McGoldrick er en moderne fløjtespiller, og en af vor tids største innovative udøvere af den irske traditionelle musik. I 1994 blev han således tildelt BBC Young Tradition Award, og i 2001 fik han ”Instrumentalist of the Year” prisen ved BBC Radio 2 Folk Awards.

Dezi ‘Fiddle on Fire’ Donnelly fra Manchester er et af de stiftende medlemmer af det legendariske Celtic Rock Band ‘Toss The Feathers “, og han er også kendt fra sit samarbejde med den verdenskendte irske harmonikaspiller Sharon Shannon.

Fra han var helt ung har han gjort stort indtryk på den traditionelle irske musikscene og vundet talrige mesterskaber og stor anerkendelse for sit naturlige talent og sin indlevelse i musikken.

Dezis musikalske overskud, fyrighed og energi spiller formidabelt sammen med McGoldrick og han har også medvirket på flere af sidstnævntes album bl.a. Fused, Wired og senest Aurora.

Entré: 100 kr. for medlemmer og 150 for ikke-medlemmer, halv pris for studerende med studiekort.

Koncerten er støttet af Frederiksberg Kommune og Statens Kunstfond. Tak for det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.