Old Blind Dogs

Torsdag d. 6. juni kl. 20.00
Dørene åbner 19.00 Entré kr 100 / 175
Metronomen, Godthåbsvej 33, Frederiksberg 2000

The Dogs er på vej- fire mand høj – og kommer til at varme Copenhagen Folk Club vildt op med deres rige sangtradition fra det nordøstlige Skotland. Efter over 30 år banker bandhjertet totalt for deres hjemlands musik, som de rejser verden tynd med. 

Skotter med knald på

Bandet, vi præsenterer 6. juni, er gamle kendinge – og så alligevel ikke helt. Old Blind Dogs (også kaldet OBD) eller bare The Dogs i folk-folkemunde lagde fra kaj i Aberdeen i 1992 og har givet den gas lige siden. Dog har der været nogen udskiftning af medlemmer gennem årene, og her i 2024 har kun Jonny Hardie været med helt fra begyndelsen.

Mange fine musikere har været inde over og som regel i årevis. Her og nu omgives Hardie (fiddles og vokal) af Aaron Jones (cittern, guitar, vokal), Donald Hay (percussion, vokal) og nyest er Mike Katz (piper/whistle player) – og tidligere med i Battlefield Band.

Bandhjertet banker varmt

Sammen står de stadigvæk for de samme kerneværdier i den rige sangtradition fra det nordøstlige Skotland. Bandhjertet banker uforandret hårdt og stabilt for skotsk musik og for Skotland, og de er så hotte som nogensinde og sælger masser af billetter i USA, Europa og derhjemme. Det, at der med års mellemrum er kommet nyt blod i bandet, har holdt Old Blind Dogs helt friske igennem tre årtier.

Tradition og fornyelse

De er (naturligvis) optaget i The BBC ALBA Scots Trad Music Awards ‘Trad Music Hall of Fame’. The Dogs udgav for et par år siden det 14. studiealbum, som strutter af spilleglæde, energi og medrivende rytmer, hvor de både fornyer sig inden for traditionens rammer og samtidig trofast understreger dens essens. ”Knucklehead Circus” er blevet kaldt for en legesyg, men kærlig tilgang til traditionen og fik en hengiven modtagelse, og albummet kom som optakt til bandets 30 års-jubilæum i 2022.

Vi forudser, at der bliver god og meget rytmisk gang i Metronomen sammen med Old Blind Dogs, fire mand med stort musikalsk drive. Vuf.