Scotia Nostra – Burns Night

Onsdag d. 26. januar kl. 20.00
Entre kr 100 / 175
Metronomen, Godtåbsvej 33, Frederiksberg 2000

Når Scotia Nostra spiller koncert i Copenhagen Folk Club/Metronomen vil aftenen uvilkårligt stå i Skotlands tegn, også selv om kun ét medlem er skotte og i øvrigt har boet i Danmark i mange år. Men i sin musik repræsenterer Rod Sinclair oftest sit fødeland, og tilsammen leverer den skotske sound.

Tilsammen kan vi fra kvintetten helt sikkert regne med et varieret repertoire fremført med varme, engagement og musikalitet. Det er en Burns-aften, men ikke i det helt store udtræk. For vi nøjes med musik og forbigår det traditionelle måltid. Men i baren serverer vi da skotsk whisky!

Koncerten tager afsæt i, at det næsten på dato er den verdensberømte skotske nationalpoet Robert Burns fødselsdag (født 25.1.1759). Han fejres over hele verden, selv om han døde for mere end 200 år siden, nemlig i juli 1796. Det skyldes ikke mindstnytårssangenAuld Lang Syne, som han skrev i 1788 til en meget ældre melodi. Men han har skrevet utallige sangtekster og digte og er en sand helt i hjemlandet.

Her i landet kender vi sangenfra Jeppe Aakjærs danske udgave, ’Skuld gammel venskab rejn forgo’. Burns skrev mestpå skotsk, men mange af hans værker var også på engelsk med en lettere skotsk dialekt, så andre end skotter kan være med.

Foruden Rod Sinclair på sang/guitar består bandet af Christopher Davis Maack/violin, Steffan Sørensen/bas, Peter Eget/harmonikaog Stig Bang Mortensen på sækkepibe.Der er en stemningsfuld, skotsk aften i vente.