Tommy Sands

Lørdag d. 9. september kl. 21.00
Entre kr 100 / 175
Bartof Café, Nordre Fasanvej 46, Frederiksberg 2000

Levende legende på Bartof Café

Copenhagen Folk Club præsenterer med glæde og stolthed den nordirske sanger Tommy Sands i samarbejde med Bartof Café, som lægger spillested til lørdag d. 9. september til den legendariske musiker, sanger/sangskriver og fredsaktivist. Tommy Sands er som 77-årig stadig enormt engageret og aktiv og har f.eks. en lang USA-turné foran sig her i efteråret. Alligevel tager han sig tid til at komme til København for CFC. At det bliver en fantastisk aften, er vi slet ikke i tvivl om.

Tommy Sands er en ener og en af de mest begavede sangskrivere, man kan tænke sig.

Det ved et stort publikum over hele verden. Han har evnen til at skrive om alvorlige emner i sine sange, uden at de fremstår som prædikener, men netop som bevægende og rammende sange. Han kender og elskersit hjemlands traditioner og problemer, men er også engageret i hele verdens fremtid. De alvorlige emner er ikke blevet mindre med tiden, må man desværre konstatere, og han er blevet den nok mest indflydelsesrige sangskriver og altså også aktivist igennem de seneste mange år.

Han er en blid mand og sangskriver trods alvorlige sange om tumult og ballade, men Tommy Sands er alligevel garant for koncerter med ”good vibes” med rørende anekdoter og humoristiske historier. Både hans stemme og den irske folkemusiks evne til at røre hjerter har sat sit stærke aftryk gennem årtier. Den berømte The Sands Family, som han selvfølgelig kommer fra, blev pionerer for at bringe den irske musik til USA for mange år siden.

Ambassadør for fred og forståelse

Selv har Tommy Sands modtaget en æresdoktorgrad fra University of Nevada for sit vigtige arbejde som ambassadør for fred og forståelse. Mange mener, at han var meget vigtig for at få stoppet ”the troubles i Nordirland”, som hærgede i mange år frem til fredsaftalen i 1998. Bl.a. meget andet fik hans sang fra 1985, ”There Were Roses”, stor betydning. Her viste han den power, som folkemusikken kan have. Det særlige var, at han havde empati for begge sider ”af hegnet”, ikke kun sin egen katolske side. Det gav genlyd ikke bare i Nordirland og ude i verden.

Med usvigelig og vedvarende dedikation har han brugt sine evner og sit håndværk som musiker og sangskriver til at kommunikere med alle mennesker på tværs af baggrund, klasse, nationalitet, sådan at de forstår hinanden bedre. Han har vist, at den helt rigtige sang kan guide mennesker gennem rigtigt og forkert.

Fair Play To You All – Album 2020

Han gik ind i 2020 med albummet ”Fair Play To You All”, der blev betegnet som hans fineste soloalbum I hele karrieren. Nogle kaldte det faktisk for hans “Sergent Pepper” eller “ Pet Sounds”, altså med andre ord hans mesterværk – dét på et tidspunkt, hvor han faktisk godt kunne tillade sig at slappe lidt af. Men det gør Sands ikke. Slet ikke.