Zenobia

Torsdag d. 14. december kl. 20.00
Entre kr 100 / 175
Metronomen, Godtåbsvej 33, Frederiksberg 2000

En skat af sange på dansk med nærvær og ynde.

Den fine trio Zenobia er december måneds navn i Copenhagen Folk Club. De tre kvinder har i en hel del år sammen fortolket og formidlet Danmarks sangskat med alt fra viser og højskolesange til salmer og egne nye kompositioner hentet fra traditionerne. Søstrene Louise og Charlotte Støjberg på sang og hhv. piano/keyboard og guitar har sammen med rigsspillemand Mette Kathrine Jensen Stærk på harmonika skabt deres helt eget musikalske univers, som de deler ud af med sødme, nærvær, dygtighed og ynde. De giver koncert i Metronomen hos Copenhagen Folk Club 10 dage før jul, nemlig d. 14. december, så mon ikke man også kan glæde sig til en julesang eller to.

Zenobia har skabt en helt egen tone

Den danske sangskat har de oprindelige med hjemme fra Egtvedegnen, og der er masser at glæde sig til. Alle tre gik senere på folkemusikkonservatoriet, og Zenobia er professionelle til fingerspidserne og supplerer hinandens musikalske særkender fornemt. Selv om de alle tre spiller i andre sammenhænge, har de sammen skabt og udviklet en fælles tilgang til musikken og teksterne. Med andre ord har Zenobia deres egen helt særlig tone og stemning sammen, og den rammer lige ind i publikum. For de elsker at udforske, fortolke, forny og skabe og det nærmest på forførende vis. Gerne i både kirker, kulturhuse, skoler, højskoler, spillesteder med mere.

Det kan lyde ligetil, men er slet ikke nemt. De favner bredt med både alvor og humor og deres åbenlyse nærvær. De tre musikere er en kombination af alt det bedste med udgangspunkt i traditionel folkemusik, danske viser og salmer i et unikt mix, og de holder sig heller ikke tilbage fra at smide en tango og andet godt ind i den musikalske ligning.

Album-udgivelser

Fire albums har de udgivet sammen. De hedder Midnat 2008, I vintermørkets hal 2010, Fra fynske kyster – Zenobia spiller Carl Nielsen 2013 og jubilæumsalbummet fra 2017, Blot en ild. I løbet af 2023 har de udgivet singler, som passer til årets gang som en del af deres projekt ÅRSVÆRK. De har også lavet jubilæumsbogen Zenobia Sangbogen 20 nye sange med klassiske tekster i nye melodier, men også med nye tekster af Benny Holst og Martin Rauff-Nielsen. Sangene er arrangeret til kor af Erik Sommer og med becifringer og noder.

Zenobia er symbol på styrke og mod og var Syriens heltinde og dronning fra 267 til 272.