Mallemuk

Fredag d. 27. Oktober kl. 20.00
Entre kr 100 / 175
Metronomen, Godthåbsvej 33, Frederiksberg 2000

Mallemuk har luft under vingerne

Når nu man vælger at kalde sit band ved et fuglenavn, som Joakim Okkels og Michael Hornhaver har gjort det, så kan man næsten ikke undgå sproglige referencer til det. Som f.eks. at de er ”flyvefærdige” – og det er duoen, som faktisk er udvidet live til en trio, nemlig med violinisten Sofie Bollen.  Dem kan I se frem til på Metronomens scene fredag d. 27. oktober  

Inflydelser fra Tønder Festivalen

Mallemuk er en stormfugl fra arktiske og tempererede kyster. Men det er altså også i duoform to venner fra Tønder, som begyndte at spille sammen for få år siden. Naturligt nok, må man tro, er de blevet inspireret af al den folk & rootsmusik, de uden tvivl har hørt på deres lokale festival, TF blandt venner. I al fald er folkemusikken nærværende i sangene, som de skaber sammen og udgav første gang på debutalbummet i 2020. Det blev ganske vel modtaget og har betydet en hel del koncerter siden. I maj var de med til at fejre 35 års fødselsdagen for Hagges Musikpub i Tønder, og de skal spille på festivalen i august.

Musikalsk historiefortælling

Joakim Okkels (sang, harmonika, klaver) og Michael Hornhaver Mortensen (sang, guitar) spiller akustisk folk/indiefolk uden de store dikkedarer, men absolut med ambitioner om at blive hørt. De leverer eftertænksomme og vedkommende tekster på dansk, der afspejler livet, som de ser og oplever det. Som bekendt kan dette veksle mellem melankoli og munterhed, livskraft og andre følelser. Som skrevet står i en af anmeldelserne af det nye album fra 2023, så leverer de ”musikalsk historiefortælling af tidløs karakter”. Det er godt beskrevet.

”Alle folk slider” er titlen på album nr. to med fortællinger om store og små folks kamp med at finde vej i livet, og mon ikke vi kan se frem til at opleve sangene herfra med de unge folkemusikere. De holder af og kender folkemusikken, men genopfinder den også med nye nuancer og vinkler på den.  Vingerne bærer.

I 2021 blev Mallemuk nomineret til ’Årets Nye Navn’ ved DMA Roots for debuten af samme navn, ligesom de også var nomineret til GAFFA Prisen som ’Årets Nye Danske Navn’.