Ian Carr & The Various Artists

Søndag d. 12. november kl. 20.00
Entre kr 100 / 175
Metronomen, Godtåbsvej 33, Frederiksberg 2000

– med fuld fart og humor

Bandleder, guitarist, sanger med mere, Ian Carr, har sine oprindelige musikrødder i det engelske grevskab Cumbria, som grænser op til Skotland, men flyttede for en del år siden til Falun i Sverige. Inden da havde han været i band med kendte og absolut anerkendte musikere som Kate Ruby, Eddi Reader, Kathryn Tickell Kris Drever, John McCusker og selvfølgelig Swåp.

Det må siges at være et flot musikalsk CV, som også inkluderer bl.a. Gustav Ljunggren og nu dem, som går under navnet ”The Various Artists, som er Maria Jonsson på viola/d’amore, Thomas Gibbs på keyboard, Laura Wilkie på violin og Staffan Lindfors, kontrabas – alle ligeledes med på vokalsiden. Tilsammen indbyder de til en festlig og flot aften med alt fra vals til vilde reels, swingende musik i alle tempi, overraskende arrangementer og Carrs historiefortælling foruden hans bemærkelsesværdige, rytmiske guitarspil. Hans engelsk/svenske band blev dannet efter en session i Glasgow og i 2015 spillede de ved den legendariske vinterfestival Celtic Connections,

Guitarist, komponist og Storyteller

Den nu 58-årige musiker anses for at være en af de bedste og mest indflydelsesrige guitarister i sin generation, storyteller og tydeligvis med masser af humor.Han er også kendt som en fremragende komponist, som bl.a. Sharon Shannon og den skotske Kinnaris Quintet har benyttet sig af. Sidstnævnte har som medlem samme Laura Wilkie, som altså også er en de ”andre artister” i hans band. 

Det dannede Carr i forbindelse med, at han skulle indspille sit første soloalbum. En anmelder skrev om bandets album ‘I Like Your Taste in Music’ (fra 2020): “Det er et af de mest opfindsomme, skæve og direkte grin-fremkaldende album, denne anmelder har hørt i årevis”. Et fast indslag i de seneste svenske koncerter er glade publikummer, der fortæller bandet, at de var blevet mindet om Frank Zappa! Derfor bandets nye motto:”Zappa & The Mothers of Invention go deep trad”.

I 2022 udgav han CD’en “Ian Carr Covers Traditional Melodies of Dalarna”, som fik en fin omtale på folk-websitet rootszone.dk. Det tyder på, at han har slået meget dybe rødder i sit hjemland siden 2001, hvor han er gift med Maria Jønsson, som er en af de ”forskellige artister”.

I kan godt forvente en meget varieret, veloplagt og måske også lidt vild aften i Metronomen d. 12- november.