Doyle, Fromseier & Andersson

Lørdag d. 20 januar kl. 20.00
Entré kr 100 / 175
Metronomen, Godthåbsvej 33, Frederiksberg 2000

Velkommen til 2024

Årets første koncert i Copenhagen Folk Club d. 20. januar er med den irsk/dansk/svenske trio DFA, altså Doyle, Fromseier, Andersson. Du kan glæde dig til en alsidig og engagerende herretrio med rødder i tre lande, men med et fælles musikalsk drive. Stig om bord i den irske trad med mange nuancer.

Sjælfulde, irske sange og energiske tunes

Den sjældne kombination af Colm Doyles melodiske stemme og Jonas Fromseiers fine, ferme bouzouki & banjospil i svingende symbiose med Joel Anderssons dynamiske og prisvindende mundharpespil vil trække dig ind i sjælfulde, irske sange og energiske jigs, reels, hornpipes og polkas. DFA er en powertrio, som fylder scenen.

Colm Doyles stærke tilstedeværelse og hans vokal fuld af følelser smelter sammen med Joels rytmiske og innovative mundharpe-akkompagnement og skaber en lyd, som rammer og fængsler. I tillæg til det får man også Jonas Fromseier, hvis musikalske rejse er kulmineret i tenorbanjo og en bouzouki-spillestil, som næsten er magnetisk. Mens Doyle, Fromseier & Anderssons udgave af traditionelle sange og tunes hylder den rige, irske arv puster den også nyt og spændende liv i den, ovenikøbet garneret af skandinavisk tilstedeværelse – rytmisk, dynamisk og ekspressivt.

Vokal, mundharpe, bouzouki og banjo

Hver især byder de tre musikere ind med hver deres individuelle talent, som tilsammen skaber noget helt specielt, og DFA inviterer sit publikum med på en musikalsk rejse, der væver trådene fra den irske arv sammen med en kontemporær ånd og hjerte. Kombinationen af vokal, mundharpe, bouzouki og banjo og med opfindsomme arrangementer skaber en ganske magisk stemning.

Sanger Colm Doyles er inspireret af mange irske musiklegender – såvel af ældre som yngre karakter med musik fra steder som Sligo, Leitrim, Fermanagh og Donegal. Han er opvokset i en meget musikalsk familie og udviklede en stærk fascination for sang og komponerer også selv.

Bornholmske Jonas Fromseier opdagede tidligt den irske musik, og via først København og session-scenen der flyttede han til Galway, hvor han dedikerede sig fuldstændigt til musikken på de nævnte instrumenter. Han har været med i irske bands og turneret i Europa og USA og er bl.a. med på David Munnelly & Michael McGoldricks seneste duoalbum.

Nordsvenske Joel Andersson fik sin første mundharpe som toårig og har spillet professionelt, fra han var 13. Hans far lyttede til irsk musik og spillede flere instrumenter, så musikken har været med ham altid. Andersson har turneret med sit nemt-transportable instrument i hele Europa og givet workshops. Vi ser frem til at byde jer velkommen til en (som sædvanlig) usædvanlig stærk koncert.