03/12/20 – Høirup & Guldhammer med Christian Bugge

Velkommen til en helt særlig aften med ny og gamle danske sange, tral, amerikanske fiddletunesog alt muligt der imellem – det hele arrangeret for vokal, violin, guitar og indisk shrutibox.

Mia Guldhammer(Sang, shrutibox)& Morten Alfred Høirup (Guitar, sang) er et forholdsvis nyt samarbejde på den danske folkemusikscene. Duoens levende tilgang til – og fornyelse af – den dansk sang- og musiktradition har, sammen med deres egne kompositioner og deres tætte samspil med publikum, allerede vakt opmærksomhed ikke bare i Danmark, men også internationalt. De turnerer således i bl.a. Danmark, Tyskland og USA i 2021.

Ved koncerten i Copenhagen Folk Club skulle amerikanske Ruthie Dornfeld have medvirker. Dette er dog ikke muligt i disse Covid-19 tider. I stedet inviterer de en ”Særlig gæst”. Så glæd jer.

Mia Guldhammer (Sang, shrutibox og perkussion)

Sang og spillede i sine forældres familieorkester fra hun var helt lille, og lærte senere på bl.a. Folkemusikcentret Hogager, og på ungdomsstævnet ROD. I dag er Mia Guldhammer kendt og respekteret som en af vore absolut mest markante folkesangere, og hun synger hvert år for tusinder af mennesker på vikinge- og middelaldermarkeder, spillesteder og festivaler i Danmark og internationalt. Det gør hun bl.a. i middelalderorkesteret Virelai, folktronika-bandet Mallebrok, og i det bretonsk-nordiske projekt ‘Nøkken’, med Dour/Le Pottiers Quartet og Sofia Sandén.

Morten Alfred Høirup (Sang, guitar)

Spillede fra ganske ung i sin fars bryllupsorkester og blev efterfølgende en del af det københavnske folkemusikmiljø. I flere årtier har Morten Alfred turneret med traditionel såvel som ny-komponeret dansk musik. Han har sunget og formidlet sange for koncertpublikum over store dele af verden, og har i den forbindelse modtaget en række Danish Music Awards, her i blandt ‘Årets Danske Folk Komponist 2004’. Morten Alfred er nok mest kendt for sit arbejde med folkemusiktrioen Jensen, Bugge & Høirup, trad-trioen Gangspil, violin- og guitarduoen Haugaard & Høirup, og folk/world bandet Himmerland.