17/09/16 – John Doyle

a113johndoyle

 

 

 

 

 

Nu skal vi have besøg af én af superstjernerne i irsk musik. Irske John Doyle er en af de allerypperste og mest efterspurgte folk-guitarister og dertil også en dygtig sanger og sangskriver.

Benyt lejligheden til at blive medlem af Copenhagen Folk Club. Stor besparelse på billetprisen og du får hele 2017 med hvis du bliver medlem nu. Du kan købe medlemskab i entréen eller ved indbetaling af kr. 150 eller kr. 225 for par. Danske Bank Reg. nr. 1551 Kontonr. 16695769. HUSK at angive navn, adresse og email på indbetalingen. Vi holder ca. 10 årlige koncerter.

John var (sammen med bl.a. Karan Casey) med til at stifte den irsk-amerikanske gruppe Solas og har desuden optrådt i en lang række andre sammenhænge: Med folkikoner som Liz Carroll, Andy Irvine og Karan Casey, som kapelmester for Joan Baez, som fast mand i Mary Chapin Carpenters akustiske trio, i trioen McGoldrick-McCusker-Doyle samt senest i supergruppen Usher’s Island for blot at nævne nogle.

John Doyle har indspillet albums med Solas, Karan Casey og Liz Carroll og medvirket på utallige andre. Hans debutalbum som solist, Evening Comes Early, udkom i 2001 og hans andet, Wayward Son, udkom i 2005. Hvor de to første albummer hovedsagelig indeholdt traditionelle sange, så viste han på sit seneste soloalbum, Shadow and Light fra 2011, sin styrke som sangskriver. Mange af sangene tager udgangspunkt i Irlands og hans egen families historie og bærer hans rytmiske og melodiske guitarspils tydelige aftryk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.