21/10/11 – Gerry, Cathal & Martin

Koncert
Gerry, Cathal & Martin
Hvornår
fredag, oktober 21, 2011
TBD -
Hvor
(kort)
Anden information
Musikken fra det sydlige Ulster har længe været en skjult perle. Den lokale tradition for musik og sang lever dog i bedste velgående og der er i øjeblikket mange musikere, der spiller musik og synger sange fra deres forfædres tid.

Copenhagen Folk Club præsenterer nu tre af de bedste repræsentanter for musikken fra det sydlige Ulster.

Cathal McConnell (Fløjte og vokal) er kendt i hele Irland for hans musikalske charme og intelligens. Han var desuden med til at danne gruppen The Boys of the Lough.

Gerry O’Connor (Violin) har længe været respekteret for sit meget gennemførte violinspil og hans arbejde med bands som Lá Lugh og Skylark har i høj grad været med til at bringe musikken fra Ulster frem igen.

Martin Quinn (Harmonika) stammer ned fra en lang række af traditionelle sangere og fortællere fra Armagh-området. Sammen med Gerry er han nu medlem af bandet Oirealla, der ligeledes fokuserer på musikken fra Ulster.

Musikken fra Ulster er en karakteristisk blanding af accenter, stilarter, lyde og skikke. Musikken er veldokumenteret, da den er blevet optaget og gået i arv fra lokale musikere og samlere, der vidste hvor vigtig værdi, musikken havde for den lokale kultur. Fra det sydlige Armagh til det sydlige Donegal lever denne musik stadig i bedste velgående og musikere fra området har de seneste år vist stor værdsættelse af sangene og musikken.

Cathal, Gerry og Martin præsenterer særligt udvalgte elementer fra det sydlige Ulsters arv. Deres musik påkalder charmen og letheden fra fortidens musikere, hvis lyd også kan imponere publikum i det 21. århundrede.

« Tilbage til kalender

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.