Crossover Festival

Crossover Festival – folk roots jazz

To dage. To orkestre. To vidt forskellige musikoplevelser. Én billet!

Den 21. og 22. oktober inviterer Copenhagen Folk Club til Crossover Festival i Metronomen på Frederiksberg. Den ene aften bydes der på traditionel irsk folkemusik, den anden er det  roots og jazz-musik, der er på programmet.

Fredag den 21. oktober spilles der Songs and Music from Ulster. Det er de anerkendte irske musikere Gerry O’Connor, Cathal Mc Connell og Martin Quinn, der står på scenen.

Lørdag den 22. oktober spiller bandet KRYSS, med den anerkendte roots- og jazzmusiker Pierre Dørge sammen med Irene Becker, Eskil Romme, Jens Ulvsand og den norsk-danske sangerinde, Jullie Hjetland.

En samlet festivalbillet kan købes for 100 kroner i døren begge aftener.

Koncerterne begynder kl. 20:00 og dørene åbnes kl. 19:00. Udover god musik, tilbyder Copenhagen Folk Club også en lille, men velassorteret bar.

www.folkclub.dk

Gerry O’Connor, Cathal Mc Connell og Martin Quinn

Musikken fra det sydlige Ulster har længe været en skjult perle. Den lokale tradition for musik og sang lever dog i bedste velgående og der er i øjeblikket mange musikere, der spiller musik og synger sange fra deres forfædres tid.

Copenhagen Folk Club præsenterer nu tre af de bedste repræsentanter for musikken fra det sydlige Ulster.

Cathal McConnell (Fløjte og vokal) er kendt i hele Irland for hans musikalske charme og intelligens. Han var desuden med til at danne gruppen The Boys of the Lough.

Gerry O’Connor (Violin) har længe været respekteret for sit meget gennemførte violinspil og hans arbejde med bands som Lá Lugh og Skylark har i høj grad været med til at bringe musikken fra Ulster frem igen.

Martin Quinn (Harmonika) stammer ned fra en lang række af traditionelle sangere og fortællere fra Armagh-området. Sammen med Gerry er han nu medlem af bandet Oirealla, der ligeledes fokuserer på musikken fra Ulster.

Musikken fra Ulster er en karakteristisk blanding af accenter, stilarter, lyde og skikke. Musikken er veldokumenteret, da den er blevet optaget og gået i arv fra lokale musikere og samlere, der vidste hvor vigtig værdi, musikken havde for den lokale kultur. Fra det sydlige Armagh til det sydlige Donegal lever denne musik stadig i bedste velgående og musikere fra området har de seneste år vist stor værdsættelse af sangene og musikken.

Cathal, Gerry og Martin præsenterer særligt udvalgte elementer fra det sydlige Ulsters arv. Deres musik påkalder charmen og letheden fra fortidens musikere, hvis lyd også kan imponere publikum i det 21. århundrede.

KRYSS

KRYSS forener de musikalske verdener fra folk, roots og jazz. Gruppen består af de danske, norske og svenske musikere Becker, Dørge, Færd, Hjetland og Romme.

Skaberen af den legendariske skandinaviske folk trio FÆRD, Eskil Romme, mødte en aften i 2004 Pierre Dørge og Irene Becker, begge fra world/jazz-gruppen The New Jungle Orchestra. Her fødtes et nyt samarbejde. De tre udviklede deres vision til også at omfatte det musikalske svenske geni, Jens Ulvsand, og den norsk-danske sangerinde, Jullie Hjetland.

Sammen har KRYSS’ fem formidable musikere fundet en højere enhed, der samler de modsætningsfyldte elementer fra deres meget forskellige musikalske verdener: et sted hvor jazz, nutidig stil og folkemusikken fra deres forskellige traditioner alle mødes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.