Dwight Lamb, Jensen & Bugge + Høirup

Lørdag d. 20. maj
Kl. 20.00 (dørene åbnes kl. 19.00)

Entré: kr. 70/100

Bartof Station
Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg, Frederiksberg, Denmark

Musikkens 100 årige rejse fra Vendsyssel til USA og tilbage igen.
Dwights morfar, Chris Jerup, emigrerede fra Vendsyssel i 1893. Han var søn af den legendariske spillemand Kræn Jerup og spillede selv både violin og diatonisk harmonika. Så han medbragte et stort repertoire af dansk spillemandmusik. Da Chris solgte sin gård og gik på pension, flyttede han ind hos den da 12-årige Dwight og hans forældre. Og dermed fik Dwight lejlighed til at lære hele morfarens danske repertoire.
Som 19-årig begyndte Dwight også at spille violin, “over the top”, dvs. med venstre hånd men uden at skifte strengene rundt (Det var ikke en mulighed at strenge om, da han spillede på sin fars violin). Med årene blev han storspillemand med amerikansk old-time musik som speciale. Han har undervist og inspireret utroligt mange yngre musikere, mange af dem vidste slet ikke at han også spiller enradet, diatonisk harmonika!

Men heldigvis indspillede han et par danske harmonikastykker på et par af sine violin-cd’er og de cd’er endte til sidst i Danmark. På den måde fik Kristian Bugge og Mette Kathrine Jensen nys om Dwight og for 9 år siden fik de arrangeret et møde på en festival i Minnesota. Siden da har de spillet sammen mange gange og i maj 2010 kom Dwight for første gang til Danmark, på turné som trio med Jensen & Bugge.

Mette Kathrine Jensen og Kristian Bugge udgør til “daglig” en af vore travleste traditionelle unge folkemusikduoer. De har begge modtaget priser ved Danish Music Award, Kristian blev Årets Folkemusiker 2016.

På denne turné genoplever de sammen med Dwight Lamb hvorledes musikken igennem mere en 100 år har vandret fra Vendsyssel via USA tilbage til Vendsyssel.

Musikere:
Dwight Lamb: én-radet harmonika
Mette Kathrine Jensen: 5-radet harmonika
Kristian Bugge: violin
Morten Alfred Høirup: guitar
————

Dwight har været på tre ture til Danmark, siden vi mødtes for første gang. Og han havde egentlig regnet med at han havde været her for sidste gang allerede. Men med invitationen fra Folk Baltica Festivalen og Rigsspillemændenes festkoncert, er denne mulighed nu opstået.

Trioen har tidligere bl.a. spille på Tønder Festivalen, i Vor Frue Kirke i Århus, på Vartov i København, Marielyst Højskole, Højbystævnet ved Odense og mange andre steder. Tre turneer i Danmark og mere end 20 turneer i USA. Ved koncerten i København er gruppen udvidet til kvartet med guitarist Morten Alfred Høirup.

Her et par youtube links:
www.youtube.com/watch?v=sNaOLpqgiB0
www.youtube.com/watch?v=CQrdfXwsvdk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.