Tre unikke mesterviolinister på den danske folkemusikscene!

Søndag d. 16. september 2018 kl. 15:00 – 17:30 på Metronomen, Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg. Entré medlemmer/ikke medlemmer: 100/150 kr.

Billetter: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=a72e2ec280

Copenhagen Folk Clubs første efterårskoncert byder på tre fremragende og meget forskellige violinister fra dansk folkemusiks øverste hylde. Alle tre spiller traditionel musik fra deres hjemstavn, men arbejder i øvrigt også med musik fra helt andre genrer, samt musik som de komponerer selv.

De tre er Ditte Fromseier (Violin, sang), Peter Uhrbrand (Violin, piano) og Klaus pindstrup (Violin).

De vil være på scenen samtidig og på skift fortælle om deres musik og traktere deres violiner, men mon ikke Peter Uhrbrand også har et par numre for klaver, og Ditte Fromseier et par sange?

Koncerten vil blive afholdt 100% akustisk, altså uden nogen form for forstærkning, for at opnå den tættest mulige oplevelse.

Her har du chancen for at nørde traditionel dansk violinmusik og meget mere. Gå ikke glip af tre af de absolut mest markante mesterspillemænd på den danske folkemusikscene lige nu.

Koncerten støttes af Frederiksberg  Kommune og Kunstfonden.

Ditte Fromseier (1978) er violinist og sanger. Hun er opvokset på Bornholm hvor  hun fra hun var 4 år gammel har spillet både klassisk og folkemusik.

Hun er uddannet fra såvel Det Fynske Musikkonservatorium som University of Limerick i Irland, og har rejst med sin musik over store dele af verden inklusiv hele Europa, Stor Britannien, Canada, Australien og New Zealand.

Hun er herhjemme især kendt fra sit arbejde med guitar/violin duoen Fromseier Hockings, strygetrioen Fiolministeriet og folk/world bandet Himmerland.

Klaus Pindstrup (1972) er vokset op i Skørping syd for Ålborg. Han har lært hos den store himmerlandspillemand Otto Trads (1904 – 89), og hos Rebildspillemændene, som han har spillet med siden han var dreng.

Pindstrup er således specialist i det himmerlandske spillemandsrepertoire, men er samtidig også klassisk uddannet fra Musikkonservatoriet i Aarhus.

Klaus Pindstrup er især kendt for sit samarbejde med bl.a. Rebildspillemændene, Klaus Pindstrup Trio og Souvenirs.

Peter Uhrbrand (1953) er violinist og pianist. Han kommer oprindeligt fra Vejle men har siden 1977 boet i Sønderho på Fanø, hvor han stod i lære hos de berømte spillemænd Brinch-brødrene, som desværre ikke lever længere.

Uhrbrand mestrer nu omkring 100 af de 125 – 130 traditionelle dansemelodier man kender fra Fanø, og blev i den forbindelse udnævnt som rigsspillemand for nogle år siden.

Peter Uhrbrand har været med til at udbrede fanømusikken over store dele af verden, og er især kendt for sit arbejde i bands som ULC, Det Yderste Hav, Jæ’ Sweevers og Uhrband Stöjband.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.